DISC

Hoe fijn en praktisch zou het zijn om een handleiding van jezelf en anderen te hebben?
Waarbij je inzicht krijgt in je eigen sterke punten, wat je energie geeft en wat je energie kost?

Waar herken jij jezelf in?

D
Kan prioriteiten stellen maar zet ook gemakkelijk nieuwe prioriteiten, als iets anders belangrijker wordt. Maar als iets af moet, zal dat ook gebeuren.
I
Heeft moeite met prioriteiten stellen. Laat zich meeslepen met het moment. Pas als de druk oploopt en de deadline nadert, worden de schouders eronder gezet.
S
Vindt het lastig om zelf prioriteiten te stellen. Maakt het liefst dingen af in een bepaalde en vaste volgorde. Hiervan afwijken kan wel maar heeft zeker niet de voorkeur.
C
Kan goed prioriteiten stellen. Maakt lijstjes en planningen in volgorde van belangrijkheid. Deze worden strikt gevolgd en een voor een afgevinkt.

Mensen verschillen van elkaar. Gelukkig maar, anders zou het veel minder kleurrijk en dynamisch zijn in ons dagelijks leven. Met sommige mensen voelen we ons direct op ons gemak. Het klikt en met één woord begrijpen we elkaar.
Met anderen is het juist alsof we op een verschillende golflengte met elkaar communiceren. We begrijpen elkaar simpelweg niet, omdat die ander zo anders denkt en doet dan wijzelf.
Het ingewikkelde van communicatie is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie. Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Als we daar inzicht in krijgen
dan kunnen we elkaar beter begrijpen. We kunnen ons afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie met die ander harmonieuzer zijn.
Succesvolle mensen kennen hun sterke kanten en ook hun grenzen en weten er zo mee om te gaan dat zij ook kritieke situaties of conflicten in hun beroep of relatie kunnen beheersen/beinvloeden/controleren en weer kunnen stabiliseren.

DISC

Het DISC model brengt voorkeurgedragsstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag, helpt communicatie conflicten oplossen en vermijden, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten. Daarnaast bevordert DISC de onderlinge teamcohesie wat resulteert in betere prestaties.
Gedrag bepaalt in grote mate ons succes, thuis en op het werk. Kennis en vaardigheden spelen een rol, maar vooral het onbewuste gedrag (kernpatroon) heeft grote invloed op ons handelen. Als je weet wat je motiveert, kun je daarvandaan handelen. Inzicht in gedrag helpt om talenten en kwaliteiten te benutten.
DISC= Concreet, makkelijk toepasbaar, wetenschappelijk bewezen en makkelijk te onthouden! Dus snel resultaat!

Trainer

18 klein
Neelienke Toering

Inhoud van de training

 • Wie ben ik?
 • Wat is mijn bewuste en onbewuste gedrag?
 • Hoe zien anderen mij?
 • Hoe krijg ik beter contact?

Competenties

Je versterkt de volgende competenties:

 • inlevingsvermogen
 • communicatieve vaardigheden
 • samenwerken en afstemmen
 • doelgerichter werken

Resultaat

Effectievere communicatie.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor iedereen die wil leren effectiever te communiceren waardoor weer een betere samenwerking en betere resultaten ontstaan!

Waar en wanneer

Op dit moment alleen mogelijk in een coachingssessie of als training op aanvraag door groep

Investering

295 euro voor DISC in combinatie met een gesprek waar profiel wordt uitgelegd.

Schrijf je in via onderstaande button:

Inschrijven

Eerdere ervaringen van deelnemers DISC training

 • Uitstekende trainer,ik ben erg tevreden over de training – Peter, belastingadviseur
  Deskundige trainer, ik heb meer over mijn eigen voorkeuren geleerd en hoe ik het in perspectief kan zetten! – Johan, trainer, coach
  Prima trainer, geleerd om beter af te stemmen met anderen. Sander – hoofd financien
 • Neelienke weet door haar voorbeelden en door haar presentatie mij als cursist te boeien in het bijzondere van DISC. Een aanrader om deze training te ervaren bij Neelienke – Jos, senior informatie analist
  Neelienke is a professional and committed personal trainer. She is capable of challenging and inspiring people. And I appreciated that Neelienke is a warm, enthousiastic and reliable person – Gino, inkoopmanager
  Neelienke heeft met haar enthousiaste en gedegen aanpak in 1 dag voor elkaar gekregen dat ik de wereld van de persoonlijkheidskenmerken (DISC) in kan zetten om mijzelf en anderen verder te ontwikkelen. Ik heb er energie van gekregen! – Marc, trainer en coach
 • Inspirerend, geeft inzicht in contact met ander. Vincent – zelfstandig ondernemer
  Mooie dag, veel geleerd! Harold – salesmanager
  Heel erg leuk, nuttig, inspirerend en inzichtgevend Miriam – wethouder
  Interactieve en praktische training, ook door filmpjes Sarah – trainer
  Helemaal top training! Nienke – High Potential
  Inspirerende en leerzame trainingJ oke – zangeres